Hozzávalók:
50 dkg leszűrt, főtt csicseriborsó
2 ek olaj
10-15 dkg vékony chorizo kolbász (egészben)
1 nagyobb hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2 db kápia paprika
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 ek sűrített paradicsom
3-4 dl (zöldség)leves
só, bors, cayenne bors
tálaláshoz: esetleg tejföl, csípős paprika

Elkészítés:
A csicseriborsót öblítsük és csepegtessük le. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A paprikákat mossuk meg, magokat vágjuk ki és csíkozzuk fel. A kolbász héját szedjük le, vágjuk ketté, majd fél centis szeletekre.
Az olajon dinszteljük meg a hagymát a kolbásszal, adjuk hozzá a fokhagymát, és a csíkokra vágott paprikát. Tegyük bele a paradicsompürét, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a paradicsom konzervvel és a levessel, forraljuk fel.
Adjuk a leveshez a leszűrt csicseriborsót, ízesítsük sóval, őrölt borssal, cayenne borssal, és alacsony tűzőn főzzük kb. 15 percet.
Tálalhatjuk kevés tejföllel, csípős paprikával és kenyérrel.