Hozzávalók:
35 dkg (1 tasak) PACO Selection tarkabab
20 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt hús (tarja, csülök)
2 dl tejföl
2 ek. liszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
ecet
babérlevél
1 tk pirospaprika

Elkészítés:
A babot előző este alaposan megmossuk, átválogatjuk, beáztatjuk. Másnap 1 l vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott füstölt húst, a kimosott savanyú káposztát és készre főzzük. Amikor a bab megfőtt, levével együtt hozzáadjuk a káposztához. 2 evőkanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük.