Hozzávalók:
35 dkg (1 tasak) PACO Selection lencse
15 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
2 babérlevél
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
ízlés szerint só, bors, őrölt pirospaprika

Elkészítés:
A lencsét előző este alaposan megmossuk, átválogatjuk, beáztatjuk. A csíkokra vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és zúzott fokhagymát. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk. Berántjuk vagy habarjuk tejföllel, majd lilahagymával díszítjük. Kolbásszal vagy füstölt tarjával még tovább gazdagítható.