Hozzávalók:
35 dkg (1 tasak) PACO Selection sárgaborsó
napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
frissen reszelt szerecsendió
1,2 l víz
2-3 szelet sokmagvas rozskenyér
1 kis doboz tejszín vagy tejföl
10 dkg sajt

Elkészítés:
A sárgaborsót előző este alaposan megmossuk, átválogatjuk, beáztatjuk.
Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót. Felöntjük vízzel, beletesszük a babért, megsózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a fokhagymát is .
Mikor kellően megpuhult hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejszínt, majd botmixerrel pépesítjük. amikor kész megszórjuk reszelt szerecsendióval. A pirított, sajtos kenyérszeletekkel tálaljuk.